Kuvia ja kuulumisia / Photos and catching up

Vaikka päivät pitenevät vääjäämättä, yöllinen vilske liitolassa sen kun yltyy. Vuodenaikojen vaihtelu ei toki pahemmin vaikuta neljän seinän sisällä eläviin pussieläimiin, sillä lämpötila ja valaistus on meillä sama ympäri vuoden. Vilinän noususuhdanne johtuukin pitkälti uusista pienistä perheenjäsenistä ja hiljalleen etenevistä uudelleenlaumautuksista.

Aikuisten sokerioravien lisäksi liitolassa vipeltää peräti viisi (pian kuusi) pientä poikasta. Näistä vanhin, Gunhilde tuli juuri luovutusikään ja pakko myöntää että olen siihen aivan ihastunut. Tiesin jo Gunhilden poistuessa pussista ettei se sovi jalostussuunnitelmiini ja se tulisi näin ollen etsimään lemmikkikotia, mutta pikkuviikarin kasvaessa tuota päätöstä on alkanut miettiä uudelleen. Kuten alla olevista (joulukuussa otetuista) kuvista voi havaita, Gunhilde on todella tullut äitiinsä (laitan Kertun vauvakuvan jonon alimmaksi) - yhdennäköisyys on huikea! Myös Kertun uteliaisuus, vilkkaus ja hyväntahtoinen riiviömäisyys näkyy periytyneen jälkikasvulleen. Näihin piirteisiin rakastuin jo Gunhilden äidinäidissä Pashassa, ja mieltä lämmittää nähdä kuinka itselle tärkeän eläimen piirteet elävät edelleen sen perillisissä.


Procyon's Genuine Gunhilde 6vko OOP



Procyon's Gertrude 7vko OOP

Loput neljä poikasista ovat Bellan ja Elsan kaksosparit, jotka poistuivat pussista joulukuussa.  Bella sai tummanpuhuvan standardi-värisen naaraan ja valkokasvo-uroksen, Elsa kaksi standardia, naaraan ja uroksen niin ikään. Ainakin Herbert, Icarus ja Irisha ovat tarjolla lemmikkikotiin. Hedwigen osalta en ole vielä tehnyt päätöstä, haluan ensin seurata millaiseksi sen väri muodostuu. 


Procyon's Hilarious Hedwige 7vko OOP




Procyon's Honest Herbert 7vko OOP


Elsan poikaset ovat vielä sen verran pieniä että ne pysyttelevät yhä pesäpöntön suojissa. Saa nähdä lähtevätkö poikaset liikkeelle vähän myöhemmin kuin normaalisti, sillä Elsa kasvattaa poikuetta yksin eikä näin ollen isän tuomaa turvaa ja kannustetta ole. Joka tapauksessa myös I-poikue lähtee varmasti viipottamaan ihan lähiviikkoina, ja pääsevät antamaan panoksensa yölliseen elämöintiin liitolassa.


Procyon's Imaginative Irisha vajaa 4vko OOP

Procyon's Illustrious Icarus vajaa 4vko OOP


Perheen pienimpien lisäksi linssin eteen on osunut muitakin talouden liitäjiä. Eräänä iltana onnistuin osumaan paikalle (harvinaisesti kameran kanssa) sopivaan aikaan. Teinikolmikko Esmeralda, Evangeline ja Fiona olivat jo sen verran hereillä että ne kerääntyivät porukaksi odottamaan ruokatarjoiluja, mutta eivät olleet liian hereillä ja aktiivisia jotta olisivat pomppineet kameran päälle. Ainakaan ihan taukoamatta. Etenkin Fionasta kamera on hurjan mielenkiintoinen ja sitä pitäisi päästä tutkimaan lähemmin.
Yksilötasolla kuvasaalis oli huono; teinien lisäksi sain napattua kuvan vain Elsasta. Muut aikuiset olivat vielä nukkumassa tai vahtimassa poikasia, tai ne olivat jo vetäytyneet takaisin pönttöihin ruokalevolle. On hyvin tyypillistä että illan tultua aikuiset käyvät ensimmäisinä syömässä ja menevät vielä takaisin pönttöön, kun taas nuoriso nukkuu pitkään ja herättyään rellestävät melkolailla läpi yön. Pienillä poikasilla puolestaan ei ole mikään kiire ruokalautaselle, onhan emon maitobaarissa roikuttu koko päivä, ja täydellä maitomahalla ei mitkään soseet tai ötökät kiinnostele. 
On hauska seurata miten aktiivisuusajat vaihtelevat yksilöllisesti, vaikka toisinaan hiukan harmittaa ettei onnistu taltioimaan koko porukan puuhia yhdeltä ja samalta yöltä. Eikä aina pidemmältäkään ajanjaksolta, jos kuvausonni ei suosi.


Evangeline, Fiona ja Esmeralda, 7kk OOP

Esmeralda ja Fiona



Esmeralda ja Evangeline

Evangeline ja Esmeralda

Fiona ja Esmeralda

Evangeline

Elsa


Kotia etsivien poikasten tiedot päivittyvät kotisivuille lähiaikoina. Jos omat liitoheput kutittelee mielessä, ota rohkeasti yhteyttä vaikka omien asukkien hankinta ei olisikaan vielä ajankohtaista!

Kommentit