Uusia kavereita / New friends


Niin se vaan kesä taas vierähti, ja samalla pikkuliitäjät on venähtäneet lähes täysikasvuisen mittoihin!


Kumpikin kaksospari on kasvanut hienosti ja tasaisesti, ja luonteet alkavat erottua päivä päivältä paremmin. Uudet laumajaot ovat lähteneet muodostumaan, alkaen pienistä riiviöistä.
Hiljattain Fiona, Evangeline ja Esmeralda jättivät tutut perheensä ja muuttivat yhteen. Pari päivää sitten kolmikon seuraksi muutti myös Alvina, joka otettiin heti avosylin vastaan. Kirjaimellisesti, sillä etenkin Fiona oli sitä mieltä että Alvina-täti voisi aivan hyvin ottaa "pikkuisen" reppuselkään. Alvinalla on onneksi pitkä pinna, eikä se ole turhia suivaantunut villikoiden tuttavallisuudesta (joka tämän ikäisillä purkautuu valitettavan usein hampaiden käyttönä ja vapaamatkustusyrityksinä). 

Oikeanpuoleisessa kuvassa kakarakolmikko on kokoontunut yhteen tarkistamaan, onko kaverit turvassa muukalaiselta. Alvina-muukalainen kuikuilee poikasia puunrungon takaa.


Alemmissa kuvissa Esmeralda ja Fiona esittelevät hammastelutaitojaan. Mikään ei näiltä naskalihampailta säästy - koetukselle joutuvat niin kaverin varpaat kuin oksatkin, joita järsitään millon missäkin akrobaattisessa asennossa.





Alla lyhyt video Alvinan ja poikasten ensitapaamisesta.
Kuten näkyy, kaikki sujui oikein mallikkaasti ja rauhallisesti!

Olen hyvilläni helposta, joskin riehakkaasta alusta uuden lauman suhteen. Alvinasta tulee hyvä aikuisen malli pienille riiviöille, sillä se on lempeä, rauhallinen ja lehmänhermoinen lajitovereitaan kohtaan. Viime yöt on olleet sen sortin biletystä, että on saattanut pariin otteeseen toivoa ettei oma makuuhuone olisi liitolan seinän toisella puolella. Ilakoinnin synnyttämään mekkalointiin täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, sillä laumautuksissa äänimaailma voisi olla huomattavasti negatiivisempikin. Tappelun ääniin ei ole mukava herätä, etenkin kun aina on noustava ylös tarkistamaan tilanne ja tarpeen vaatiessa erotettava porukkaa.

Nyt onneksi vaikuttaa heti siltä, että nelikko on hyväksynyt toisensa ja voin hetkeksi huokaista helpotuksesta. Pian saakin ruveta jännittämään seuraavia asioita, niistä lisää myöhemmin!


Päivitän myöhemmin lisää myös kotia etsivien osalta. Omista liitäjistä haaveilevat, pysykäähän kuulolla!

Kommentit