Nimet nelikolle / Names for the quartet

E- ja F-poikueet ovat nyt hieman yli ja hieman vajaa 4 viikkoa OOP, eli siitä on jo kuukausi kun pienokaiset ovat poistuneet emojensa pussien suojista. Samaan aikaan tuntuu että aika on kulunut hurjan nopeasti (miten nuo rääpäleet onkin jo niin isoja liitäjänalkuja!), ja samaan aikaan on ollut vaikea odottaa päivien kulumista ja poikasiin hiljalleen tutustumista. Käsittelen pieniä poikasia harvakseltaan ja vain muutaman minuutin kerrallaan, jotta emot eivät liiaksi huolestuisi ja pahimmillaan purkaisi sitten stressiään poikasiinsa niiden palattua takaisin pesäpönttöihin. Ei ole mitenkään tavatonta, että stressaantuneet emot alkavat hylkiä poikasia tai vahingoittavat niitä. Pahimmillaan emot kannibalisoivat jopa silmänsä avanneita poikasia. Vaikka riskit ovat pienet hyvissä olosuhteissa (terveet ja hyvinvoivat emot, ei ylimääräisiä stressitekijöitä, riittävästi lämpöä ja sopivaa ravintoa jne.) ja lyhytaikainen poikasten pihistäminen emoilta paljastaa paljon vanhempien emo-ominaisuuksista, en halua ottaa tarpeettomia riskejä poikasten menettämisen suhteen, sen enempää kuin toivon emojen stressaantuvan mahdollisesta poikasten itkusta.

Sen pidemmittä puheitta julkistan pienokaisten nimet yhdessä tuoreiden kuvien ohessa!

Klikkaamalla saat kuvat suuremmaksi.


Procyon's Enchanting Evangeline (E naaras 1)




Procyon's Enthusiastic Esmeralda (E naaras 2)




Procyon's Fascinating Fiona (F naaras)




Procyon's Flirtatious Francis (E uros)



Kuten kuvista voikin päätellä, kaikki lapsukaiset ovat kasvaneet todella hienosti ja ovatkin hämmästyttävän saman kokoisia (painoeroa poikueilla on vain muutama gramma ja kummankin poikueen sisarukset ovat hyvin tasaväkiset). Luonteetkin alkaa hiljalleen hahmottua. Evangeline on selvästi porukan uteliain ja Esmeralda puolestaan suurin jännittäjä (ja onkin ainoa joka jököttää paikallaan kuvaustilanteissa). Fiona ja Francis on sievästi sanottuna hieman dramaattisia (= itku on herkässä), mutta siitä huolimatta uteliaita ja reippaita menijöitä. En malta odottaa tulevia viikkoja kun riiviöt lähtevät itsenäisesti (tai emojen suotuisalla ja vähemmän suotuisalla avustuksella) tutustumaan maailmaan pesäpöntön ulkopuolella! Kaikki neljä vaikuttaa erittäin lupaavilta sekä luonteensa että ulkonäkönsä puolesta.

Nyt uskallan myös - vihdoin - ilolla julistaa, että meidän laumassa on leukistinen! Fiona jää meille kotiin, vaikka sitä on kyselty jo muuallekin. Myös Evangeline jää laumanvahvistukseksi, mutta sen kohdalla harkitsen myös sijoitusta mikäli sopiva sijoituskoti löytyisi. Esmeralda tulee siis etsimään lemmikkikotia syyskuun lopulta alkaen. Franciksen suhteen alan kallistua siihen että jätän sen isänsä seuraksi poikasten vierotuksen jälkeen. Yksinäiselle urokselle on hankala löytää kotia ja Luke tarvitsee joka tapauksessa kaverin sen jälkeen kun erotan sen tyttärestään. Kunhan tämän vuoden poikueet on kasvatettu, yritän yhdistää naaraista yhden isomman lauman sen sijaan että pitäisin pariskuntia yhdessä pidempään tai yrittäisin saada vaikkapa Lukea ja Gilberttiä hyväksymään toisensa. Syksyllä nähdään, miten uusi/uudet laumat lähtevät muodostumaan!

Poikasista kiinnostuneet saa ruveta laittelemaan viestiä! Vastaan myös mielelläni kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, vaikka omien liitäjien hankinta ei olisi vielä ajankohtaistakaan. 

Kommentit